Estetske operacije

Tretmani PRP-om

FUE transplantacija kose

Fileri

Celulit i laserskin tretman

Exoderm piling

Kemijski piling

Cjenik estetskih operacija

Tretman hrkanja laserom

Liposukcija - Vibroliposukcija (PAL)

Laser lipoliza

Laserska kirurgija

Proširene vene - tretman laserom ili radiofrekvencijom

Hiperhidroza (prekomjerno znojenje) - laserski tretman

Popravak liposukcije - Liposhifting

Estetska operacija nosa (Rhinoplastika)

Estetska korekcija vjeđa (Blepharoplastika)

Zatezanje kože lica i vrata (Face-lifting)

Tretmani pomlađivanja (Feather lift - Aptos lift)

Bore lica

Estetske operacije usana

Korekcije uške (Otoplastika)

Povećanje dojki (Augmentacijska mammaplastika)

Podizanje i smanjenje (Mastopeksija, redukcijska mammaplastika)

Zatezanje kože natkoljenice (Lifting regio femoris)

Zatezanje kože trbušne stijenke (Abdominoplastika)

Estetska i rekonstrukcijska kirurgija ženskog spolovila

Labioplastika

Estetske operacije za muškarce

Produženje i podebljanje muškog spolovila

Podebljavanje muškog spolovila

Transplantacija kose

Operacijsko liječenje induratio penis plastica

Operacijsko liječenje erektilne disfunkcije

Implantacija testis proteza (estetska korekcija nedostatka testisa)

Cirkumizacija (obrezivanje)

Mali kirurški zahvati

Epilacija laserom Nd:YAG

Uklanjanje tetovaža

Tretman hrkanja laserom

Produženje i podebljanje muškog spolovila

Kirurški zahvat produženja penisa spoznao je još u prošlom stoljeću poznati urolog Beminghaus. U zlatno doba procvata klasične kirurgije i urologije spoznao je neke mogućnosti elongacije penisa, presjecanjem suspenzornog ligamenta koji spaja stidnu kost s tijelom penisa, kojeg na tom mjestu lepezasto obuhvaća. Slijedi dalje pronalaženje novih mogučnosti, ali sve se svodi na to da penis ima svoj vanjski vidljivi dio i unutarnji koji nije vidljiv. Odnos unutarnjeg i vanjskog dijela može se promjeniti u korist vanjskog , zbog promjene položaja korijena penisa i njegova kuta prema tijelu. Prva veća iskustva na većim serijama operacija sedamdesetih godina 20.st. stječu dječji kirurzi kod operacija prirođenih anomalija, odnosno ekstrofije mokraćnog mjehura. U tom slučaju tijela penisa u svom unutarnjem dijelu su međusobno dosta udaljena i njihovim operativnim približavanjem dolazi do prominiranja tijela penisa prema van-odnosno elongacije vanjskog dijela spolovila. Polovinom osamdesetih godina u Kini dr.Long Daochou započinje operirati velike serije pacijenata metodom presjecanja suspenzornog ligamenta uz kožni režanj Y. Modifikacija, prema nekim autorima, je Z plastika kože pri korijenu penisa. Novonastali prostor nakon presjecanja ligamenta popuni se okolnim tkivom ili umetkom-rolom politetrafluoretilena. Na ovaj način operaciju je nadopunio devedesetih godina dr.Hennie Roos iz Južnoafričke Republike. Dr.Roos je obavio više radova koji obrađuju novu kiruršku tehniku i možda je najzaslužniji za njenu veliku primjenu u svijetu.

Nekirurške metode su danas dosta raširene dobro komercijalizirane. Poznata je još iz osamdesetih godina vakuum crpka, a danas se sve više reklamiraju razni ekstenderi. Metode ipak nisu medicinske, pa se obično takve naprave i kupuju u seksi-trgovinama, a ne u ljekarnama. Postoji mogućnost da se u oba slučaja forsiranom primjenom ovih naprava dovede do trajnog oštećenja spolovila. Kod vakuum pumpe spolovilo se ne smije držati pod vakumom duže od dvadesetak minuta, a također ni istezanje s ekstenderom. Ako duže traje u pojedinačnim intervalima može se prouzročiti ishemija i trajno oštetiti fine strukture tkiva-živce, zatim može doći do oštećenja stijenki žila i mehanizama ventila u kovernoznom tijelu penisa, za što posljedica može biti impotencija.

Indikacije

Prava kirurška indikacija za elongaciju penisa je njegova dužina u opuštenom stanju manja od 4 cm, odnosno u erekciji manja od 7 cm (tzv. mikro penis). No razlike u veličini spolovila u normalnoj populaciji nisu iste u Europi, Aziji ili Africi.

Prosječna veličina penisa u erekciji kod Europljana je od 13 do 17 cm, kod Azijaca 8-10 cm, a kod Afrikanaca 15-20 cm. No isto tako ne postoji pravilo da svi Afrikanci imaju najduže penise, a Azijci najmanje. Iz ovih različitosti već postoje i druge osnove za elongacije.

S obzirom na neke bolesti (Peyronijeve bolesti) kod kojih dolazi do skraćenja penisa, ova tema će biti obrađena uz bolest.

S obzirom na danas sve prisutniju estetsku kirurgiju (wish odnosno luxury surgery), u svijetu postoji dio muškaraca koji se ne miri sa stanjem i rezultatom "majke prirode". Ovakve indikacije u svijetu su i najčešće. Kao što se i drugi dijelovi tijela preoblikuju (veličina i oblik dojki, nosa, uški itd.), prirodno stanje i ovdje, prema zahtjevima pacijenata, nije krajnje jer korektivna kirurgije ima odgovor.

Koliko se u urologiju i ginekologiju uvrstila praksa ovih i sličnih operacija, pokazuje i činjenica da gotovo i nema danas u svijetu ozbiljnije knjige iz tog područja, a da nema u sebi i poglavlje estetske kirurgije muškog i ženskog spolovila. Još prije četrdesetak i više godina novine, film, TV kao i nudizam kao pokret, skinuo je sve i s najintimnijh dijelova ljudskog tijela i ostavljena je mogučnost uspoređivanja. Upravo radi uspoređivanja muškog spolovila američki seksolozi predlažu usporedbu na fotografijama ili u ogledalu, jer iz perspektive vlastitog pogleda prema spolovilu ono se uvijek optički čini manjim nego u zrcalu ili fotografiji. Isto tako, napominje se da je rodnica organ s virutalnom šupljinom i izrazito jakim elasticitetom koji se jako lako prilagođava(porod).

Dakle, veličina penisa nije presudna niti jedini čimbenik koji će zadovoljiti ženu. Međutim, nije samo uspoređivanje razlog podvrgavanju ovakvom estetskom kirurškom zahvatu. Bez obzira na socijalni i intelektualni razvoj, muškarac na pragu trećeg tisućljeća još uvijek je u krizi, nema dovoljno povjerenja u vlastite sposobnosti, ne nalazi dovoljno sigurnosti u svojoj kulturi i drugim vrijednostima, pa dodatnu sigurnost još uvijek traži u svojoj spolnosti odnosno u dimenzijama vlastita spolovila. Vjerojatno je to ono izvorno i reproduktivno, a sav razvoj društva, kulture, socijalni status i obrazovanje ne mogu uvijek i svakom muškarcu dati dovoljno pouzdanja. Što se tiče uspješnog spolnog života, partneri trebaju graditi svoje međusobno i osobno zadovoljstvo na ljubavi, te razvijajući obostrano prihvaćen stil i tehniku spolnih odnosa. No estetika i njeno poimanje svakog pojedinca ostaje ono najintimnije i osobno, to vrijedi i za spolovila.

Prijeoperacijski tijek

Obvezno je brijanje cijele regije, provjera laboratorijskih nalaza krvi i urina, te EKG-a.

Anestezija

Zahvat se obično izvodi u spinalnoj anesteziji, ali u dogovoru s anesteziologom ili zbog nekih posebnosti može se izvršiti i u općoj-endotrahealnoj anesteziji.

Operacija

Nakon mjerenja i crtanja oblika incizije, učini se rez kože i potkožnog tkiva, pristupi se na donji rub stidne kosti, te se presječe suspenzorni ligament. Prostor se popuni okolnim tkivom, a potkožje i koža sašiju u novom obliku Y režnja. Prostor se drenira na vakuum nakon 24 h nakon operacije


 
Presjecanje suspenzornog ligamenta penisa


Poslijeoperacijski potupak

Predviđen je boravak u stacionaru 24 h, odnosno do vađenja drena. Konci su resorptivni i sami nestaju za desetak dana od operacije. Kontrola operatera je ta desetak dana. Preporučuje se apstinencija spolnih odnosa 6 tjedana od operacije.

Komplikacije

Može se dogoditi da dođe do propadanja Y režnja kože, stvaranja hematoma i infekta. Određeno vrijeme perzistira i otok prepucija koji se povlači za 2 tjedna.
For the 2013 Los Angeles International Auto Show, Mercedes-Benz presents the Concept GLA 45 AMG, its outlook on a compact, high-performance SUV. Featuring a distinctive design, the Concept GLA 45 AMG is powered by the brand’NIKE KOBE 11 ELITE LOWs 2.NIKE AIR MAX 900-liter turbocharged engine that produces an output of 360 hp and maximum torque of 450 newton meters.NIKE AIR JORDAN RETRO 5 Thanks to a combination of the AMG 4MATIC all-wheel-drive system and the AMG SPEEDSHIFT DCT 7-speed sports transmission,MEN'S TIMBERLAND BOOTS HOMMES the Concept GLA 45 AMG looks to impress with its sporty,MBT KIMONDO GTX MEN yet also efficient performance.AIR JORDAN 4Next month,NIKE AIR MAX 2016 adidas will be dropping off the EQT Support ADV in the familiar “NIKE LEBRON 14Core Black” colorway. The low-tops have been predominantly done up in mesh and synthetic materials, as touches of green provide detail at the heel, and a white midsole accounts for contrast underneath.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Black laces then accompany to complete the forthcoming Three Stripes release. Look for the “Core Black” EQT Support ADV to release on July 1 through select adi providers such as Afew.NIKE ZOOM WINFLO 3