Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Fileri

Dermalni fileri su materijali koji se ubrizgavaju u kožu, ili ispod same kože s ciljem da se koža izdigne. Koriste se za smanjenje, ili uklanjanje bora, kožnih ožiljaka, povećanje usnica, ili povećanje volumena lica, npr. u području jagodica. Nakon tretmana dermalnim filerom, lice izgleda prirodno, a mimika lica nije narušena. Fileri se dijele u dvije osnovne skupine: trajne i privremene. Trajni fileri na području gdje su injicirani ostaju zauvijek ili nekoliko godina, a najčešće su bazirani na silikonu. Oni ne rijetko izazivaju neželjene posljedice, pa tako na mjestima gdje su takvi fileri injicirani mogu nastati granulomi. Trajni fileri također mogu biti bazirani na kolagenu, koji je obično kravlji, pa prije injiciranja treba kod pacijenta napraviti za filer testove na alergiju, što komplicira cijelu proceduru. Fileri najnovije generacije bazirani su na hijaluronskoj kiselini. Hijaluronska kiselina se i inače prirodno nalazi u našem organizmu, a glavna funkcija joj je vezivanje vode. S vremenom kako starimo, količina naše prirodne hijaluronske kiseline u organizmu se smanjuje, pa tako dolazi do gubitka volumena na određenim dijelovima lica i stvaraju se pliće ili dublje bore. Moderni dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline, neživotinjskog su podrijetla, proizvedeni biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima.


KOJE FILERE PREPORUČAMO?

Mi u poliklinici dr. Maletić preporučamo filere hijaluronske kiseline jer nisu štetni i u organizmu se razgrađuju na siguran način. Nuspojave kao što su alergijske reakcije, stvaranje granuloma, su svedene na minimum. Koristimo samo najkvalitetnije filere čiju sigurnost potvrđuju brojne kliničke studije.
 

KAKO IZGLEDA SAM TRETMAN UBRIZGAVANJA FILERA?

Tretman se obavlja ambulantno. Nakon razgovora sa pacijentom o željama, odabere se filer koji će se aplicirati. Na mjesto aplikacije nanese se krema koja će anestezirati područje, ili se ubrizga lokalni anestetik, ovisno o dogovoru sa pacijentom. Kad anestetik počne djelovati filer se u željeno područje ubrizgava tankim iglama ili kanilama. Prednost rada s kanilama u odnosu na igle je što smanjuju mogućnost nastanka hematoma. Za vrijeme rada, pacijenta se redovito obavještava o tome koliko je filera aplicirano i pacijent u svakom trenutku može ako želi pogledati što je napravljeno. Sam tretman traje ovisno o području koje se tretira i količini filera koja se aplicira, od 20 do 45 minuta. Nakon aplikacije filera, tretirano područje se izmasira i ako je potrebno stavi se led na nekoliko minuta. Tretman je s obzirom na anestetik koji se prethodno aplicira, bezbolan. Rezultati su vidljivi odmah nakon zahvata. Nakon tretmana pacijent se može odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.


KOLIKO TRAJU REZULTATI?

Trajanje rezultata je različito i ovisi o vrsti filera koji je apliciran, te o mjestu na koji je apliciran. Obično su rezultati vidljivi 4-12 mjeseci nakon injiciranja filera.


KOJE SU MOGUĆE NUSPOJAVE?

Nakon zahvata injiciranja filera moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka, ili osjetljivosti na mjestu injiciranja filera. Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon injiciranja filera, dok otok i podljev najčešće nestaju za nekoliko dana. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija ili nekroza dijela kože. Ove nuspojave su izrazito rijetke.


NAKON TRETMANA DERMALNIM FILEROM

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarij, pritiskanje dijela lica koje je tretirano, kroz narednih nekoliko dana.


Fileri - primjeri prije i poslije tretmana:

 
 
Fileri Fileri
Fileri Fileri
Fileri Fileri
Fileri Fileri

    


Prije i poslije povećanja usana filerom hijaluronske kiseline:

Fileri Poliklinika Maletić: Povećanje grudi,operacija vena, presađivanje kose, liposukcija
Fileri Poliklinika Maletić: Povećanje grudi,operacija vena, presađivanje kose, liposukcija
Fileri Poliklinika Maletić: Povećanje grudi,operacija vena, presađivanje kose, liposukcija

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.